Беч: Препакивали кинеске маске и продавали као аустријске

Срна
Беч: Препакивали кинеске маске и продавали као аустријске

БЕЧ - Аустријско тужилаштво за борбу против економског криминала и корупције покренуло је, заједно са финансијском полицијом, истрагу против највећег произвођача заштитних маски у Аустрији.

Та ћерка компаније фирме “Палмерс” и “Ленциг” осумњичена је да јефтине маске из Кине препакује и на њих ставља етикете “Made in Austria”.

Истражни органи тврде да произвођач маски свјесно јефтину робу из Кине продаје са огромном добити као аустријски производ високог квалитета.

Истрага је покренута на основу прислушкиваног разговора у оквиру истраге против једне банде кријумчара људи, пошто је у том разговору указано на превару у аустријској фирми.

Аустријске власти спровеле су претрес сједишта фирме у Бечу и Винернојдорфу.

Главни тужилац Тужилаштва за борбу против привредног криминала и корупције Елизабет Тојбл рекла је да је компанија осумњичена да је препакивала ФФП2 маске и продавала их као аустријски производ по већој цијени.

За препакивање, уз то, коришћена је радна снага на црно, која није била пријављена.

Компанија “Hygiene Austria LP” одбацује оптужбе и најављује да ће сарађивати са властима како би што пре расвјетлила цијели случај.

Ова компанија основана је прошле године на почетку пандемије како би се покрила растућа потражња за маскама аустријским производима, пошто је владала несташица на свјетском тржишту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана