Преминуо током легитимације на протестима у Берлину

Тањуг
Foto: снимак екрана/Јутјуб

БЕРЛИН - Полиција у Берлину саопштила је данас да је 49-годишњи мушкарац преминуо након што су га полицајци легитимисали током протеста у недјељу, који су одржани против мјера немачке владе намијењених спрјечавању ширења корона вируса.

Њемачка полиција је навела да се мушкарац жалио на трњење у руци и грудима када су полицајци провјеравали његову личну карту у берлинској четврти Мите, гдје се хиљаде демонстраната окупило упркос званичној забрани демонстрација, преноси агенција АП.

Полицајци су пружили прву помоћ мушкарцу све док није стигла хитна помоћ и одвезли га у болницу, гдје је касније преминуо, саопштила је полиција.

Отворена је рутинска истрага о смрти човјека.

Током демонстрација, у којима је дошло до избијања насиља, приведено је око 600 људи, док су демонстранти пркосили наређењу да се разиђу и покушали да пробију полицијске редове.

Портпаролка полиције је изјавила да власти и даље покушавају да утврде колико је демонстраната и полицајаца повријеђено током протеста у недјељу, који су се одржали и у ширем подручју.

Њемачка је ублажила многе мјере које су уведене током врхунца пандемије, али су  неки захтјеви везано за ношење маски у затвореном простору и показивање негативних тестова на ковид-19 или потврда о вакцинацији још увијек на снази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана