Премијер Шри Ланке: Имамо горива само још за данас

Танјуг
Foto: Taнјуг

КОЛОМБО- Нови премијер Шри Ланке Ранил Викремесинге изјавио је да ће та земља имати горива само још за данас, јер се суочава са најгором економском кризом у последњих више од седамдесет година.

"Тренутно имамо залихе бензина само за данас, а наредних неколико мјесеци биће најтежи у нашим животима", упозорио је Викремесинге, који је у четвртак именован за премијера, преноси ББЦ.

Он је у телевизијском обраћању рекао да је земљи хитно потребно 75 милиона долара у наредних неколико дана да би увозом могла да задовољи потребе становништва и додао да ће Централна банка Шри Ланке морати да штампа новац за плате које се исплаћују из буџета, те да би државна компанија Шри Ланкан Ерлајнс могла да буде приватизована, наводи британска телевизија.

Економија ове острвске државе тешко је погођена пандемијом, растућим цијенама енергената и популистичким смањењем пореза, а хронична несташица девиза и растућа инфлација довели су до озбиљне несташице лијекова, горива и других основних потрепштина, преноси ББЦ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана