Премијер Бугарске за пад Владе оптужио Русе и мафију

ГС
Foto: Taнјуг

СОФИЈА - Бугарски премијер у одласку Кирил Петков је за пад Владе окривио Русију и мафију у својој земљи.

Петков, који је на премијерско мјесто дошао прије шест мјесеци, обратио се јавности након што је бугарски парламент јуче изгласао неповјерење влади. У гласању о неповјерењу, против владе гласала су 123 заступника од њих 239.

Изнио је низ критика на рад опозиције, али и на дјеловање појединих коалиционих партнера. Петков је новинарима признао како му је највећа политичка погрешка договарање сарадње с појединим бугарским странкама које су ставиле властите интересе испред државних, пише Политико.

Петковљева влада обећала је да ће се борити против раширене корупције у Бугарској те је уз њега службена Софија заузела чврст став против руске инвазије на Украјину. 

Русе оптужио за своју смјену, споменуо и мафију

Петков је новинарима говорио о људима које сматра кључнима за рушење његове владе па је споменуо руског велепосланика у Софији. Оптужио је Русију за своју смјену преко заступника из крајње десне странке Препород. Споменуо је и мафију.

"У ових шест мјесеци жељели смо се борити против модела корупције који се изражава кроз странке као што су Препород и Има такав народ те бранити бугарске, а не стране интересе. Мислим да се овдје увукао руски утицај", рекао је премијер Бугарске у одласку, преноси Индекс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана