Преко 15 чланова породице Кенеди подржаће Бајдена на долазећим изборима

Tanjug
Foto: The Hill

ВАШИНГТОН - Више од 15 чланова познате породице бившег америчког предсједника Џона Кенедија подржаће кандидатуру за реизбор предсједника САД Џозефа Бајдена.

Овим потезом ће покушати да умање легитимитет кандидатуре Роберта Кенедија Млађег, сина рођеног брата бившег предсједника Џона Кенедија, преноси Ројтерс.
    
"Могу само да замислим колико би невероватне лажи и понашање Доналда Трампа ужаснуле мог оца Роберта Кенедија", рекла је Кери, сестра Кенедија Млађег, и додала да се њен отац залагао за "једнакост, људска права и слободу од страха, баш као што данас ради председник Бајден".
    
Бајдену је, како пише Ројтерс, потребна подршка заједнице црнаца у Филаделфији, у чему му може помоћи подршка породице Кенеди која је постала препознатљива због њиховог залагања за грађанска права.
    
Послије Џона Кенедија, Бајден је тек други католички предсједник САД и, према његовим ријечима, он је "инспирисан политичким наслијеђем породице Кенеди".
    
Керолајн Кенеди, ћерка убијеног предсједника Џона, је америчка амбасадорка у Аустралији, а за време мандата Барака Обаме је била амбасадорка у Јапану.
    
Роберт Кенеди Млађи има подршку 15 одсто регистрованих гласача у САД, према анкети Ројтерса и Ипсоса, а Бајден 39 одсто и Трамп 38 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана