Портпаролка Стејт департмента поднијела оставку због Газе

Агенције
Портпаролка Стејт департмента поднијела оставку због Газе

Хала Рарит, портпаролка Стејт департмента на арапском језику је прва припадница америчке дипломатије, да је то познато, која је поднијела оставку због става америчке администрације о рату у Гази.

Два друга званичника Стејт департмента - Џош Пол и Анел Шелин, такође, су поднијели оставке у знак протеста против политике САД, која је оштро подијелила становништво у Америци, пренио је Си-Ен-Ен.

Рарит је рекла да су она и њене колеге "ужаснуте" Хамасовим терористичким нападима 7. октобра, који су покренули рат у Гази.

Она је навела да су сви очекивали снажне реакције, али да нико није предвидио да ће исход бити 34.000 убијених људи у Гази и да ће завладати глад.

- У основи, забринута сам да смо на погрешној страни историје и тако штетимо нашим интересима - навела је она, мислећи на подршку Бајденове администрације Израелу у рату са Хамасом.

Рарит је указала на "двоструке стандарде" у америчкој политици који се тичу хуманитарне кризе и смрти палестинских новинара у Гази.

- Као Сједињене Америчке Државе морамо се придржавати наших принципа. Не можемо правити изузетке. Наши савезници и наши противници гледају и то повријеђује нас као нацију - истакала је она

Рарит је навела и да јој је доста колега пришло и рекло да се осјећа исто као и она, само што нису у могућности да то кажу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана