Порошенко се сликао поред освојеног руског тенка послије издавања потјернице

Агенције
Порошенко се сликао поред освојеног руског тенка послије издавања потјернице

КИЈЕВ - Бивши предсједник Украјине Петро Порошенко одговорио је Москви, која је данас за њим издала потјерницу, тако што се фотографисао поред освојеног руског тенка на ратишту.

"Данас ме је руско министарство полиције ставило на потјерницу. Да ли им се наши дронови нису допали, или наш систем супротстављања њиховој шпијунажи, који тренутно ради против руских беспилотних летелица? А можда и наша опрема и друго оружје, нисам сигуран", навео је он на друштвеним мрежама, наводи украјински портал прм.уа, преноси Тањуг.

Он је додао да њему то "изузетно одговара", као и одбрамбеним снагама.

"Прија ми све што уништава руску окупацију на нашем, украјинском тлу. Нисмо се зауставили и нећемо се зауставити ни на један дан, док не ослободимо цијелу нашу земљу", истакао је бивши лидер Украјине.

Порошенко је напоменуо да није наведен разлог за стављање на потјерницу.

"Надам да је то због патриотизма и љубави према Украјини. То је мени признање, практично, борбено признање. Уосталом, све што сам радио посљедњих година сада је, очигледно, добило високу оцјену", истакао је Порошенко.

Раније данас на сајту Министарства унутрашњих послова Русије објављено је да су Порошенко и актуелни предсједник Украјине Володимир Зеленски стављени на потјерницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана