Порастао број жртава у паду војног авиона на Суматри

Агенције
Порастао број жртава у паду војног авиона на Суматри

Џакарта - Црвени крст Индонезије саопштио је да је порастао број погинулих у паду индонежанског војног транспортног авиона на западном острву Суматра, навео је званичник те хуманитарне организације и упозорио да је могући даљи раст броја жртава.

"Примили смо 38 тијела, укључујући (једно) дијете. На основу извјештаја има још много жртава на мјесту несреће", рекао је Еко Трианди, који је помагао спасилачким тимовима у болници у граду Медано, гдје је пао војни транспортни авион на стамбену четврт.

Индонежански транспортни авион срушио се данас у резиденцијалном дијелу града убрзо након полијетања и експлодирао претварајући се у ватрену лопту.

Зграде у близини зоне пада авиона су тешко оштећене, а аутомобили су постали пламене олупине када се авион херкулес Ц-130 са 12 чланова посаде срушио у Медани, граду од два милиона на острву Суматра, пренијела је агенција АФП.

Локални медији су јавили да се посада авиона, који је превозио војне залихе из ваздухопловне базе, састојао од три пилота, једног навигатора и осам техничара.

Авион је пао на новоизграђену стамбену четврт и званичници су навели да се не зна колико је људи било у зградама у тренутку несреће.

"Тијела су побацана са остацима зграда и трупа авиона", рекао је шеф локалне полиције Мардиаз Двихананто, додајући да се возила хитне помоћи превозила једног по једног у болницу.

Војни портпарол Фуад Басиа рекао је да је авион полетио у 12.08 по локалном времену из ваздухопловне базе и срушио у граду око два минута касније на око пет километара од базе.

Медано је највећи индонежански град изван главног острва Јаве и главни економски центар у земљи.

Индонежијска авијација је претрпјела сличне несреће и раније.

Најмање 11 људи је погинуло када се војни авион фокер-27 срушио на стамбени комплекс у престоници Џакарти у јуну 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана