Помпео прекинуо интервју, викао на новинарку и псовао

Агенције
Помпео прекинуо интервју, викао на новинарку и псовао

ВАШИНГТОН - Амерички државни секретар Мајк Помпео викао је, уз псовке, на новинарку Мери Луиз Кели послије интервјуа који је прекинуо незадовољан што му је постављала питања о Украјини, саопштио је Нешенел Публик Радио (НПР)

Интервју је био договорен и вођен у Стејт департменту. Али Помпео није хтио да одговори на поновљена питања о Украјини и америчкој амбасадорки у Кијеву, наводећи да је пристао на интервјуу о политици администрације према Ирану. Новинарка је тврдила да је са његовим сарадницима договорено да и Украјина буде једна од тема.

У саопштењу НПР каже се да је "одмах послије питања о Украјини, интервју завршен".

Помпео је устао и гледао у Кели пар секунди, а затим напустио собу. Његов сарадник замолио је Кели да пође за Помпеом у његове одаје у Стејт депаттменту, без диктафона, наводи се у саопштењу НПР.

"Помпео је у соби гласно изразио незадовољство због питања о Украјини. Више пута је употребио псовке и питао новинарку - "Да ли мислите да је Американцима стало до Украјине"?

Сама новинарка је касније рекла: "Одвели су ме у приватне одаје секретара, гдје је чекао и викао на мене отприлике исто онолико дуго колико је трајао интервју".

Према њеним ријечима, користио је псовке.

Онда ју је упитао да ли би могла да нађе Украјину на мапи, а кад је потврдно одговорила, позвао је сараднике да му донесу мапу свијета без обљежених земаља.

"Показала сам на Украјину. Онда је склонио мапу. Рекао је - људи ће чути о овоме, окренуо се и казао да има посла, а ја сам му захвалила на издвојеном времену и отишла", рекла је новинарка.

Ни Бијела кућа и Стејт департмент нису одговорили на упит ЦНБЦ за коментар.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана