Политичару одсјекли шаке и стопала: Мислио да само има температуру

ГС
Политичару одсјекли шаке и стопала: Мислио да само има температуру

ЛОНДОН- Британски члан Парламента, Крејг Мекинли (57), остао је без обје шаке и оба стопала након језиве инфекције сепсом.

Храбри политичар (57) показао је на друштвеним мрежама како су му руке и ноге изгледале прије ампутације.

Све је почело у септембру прошле године, када се Крејг осјетио лоше. Урадио је тест на корону који је био негативан, и утврдио да му је шећер низак, али није имао никакве друге сигнале за узбуну. Пошто му је постајало све горе, његова супруга Кејти, иначе фармецеуткиња, позвала је Хитну помоћ и политичар је пребачен у болницу. Крејг је имао високу температуру, али су му руке биле хладне као лед.

Тада је кренула борба за живот, из које је изашао тек мјесецима касније, али без шака и стопала.

Мекинлију је постављена дијагноза сепсе, и љекари су се борили да га спасу од јаке инфекције. У новембру 2023. пао је у кому из које се пробудио тек 16 дана касније, али су му шаке и стопала били потпуно поцрнили.

У објави на друштвеним мрежама, политичар је испричао да му је сепса "убила руке и ноге".

"Било је очигледно да не могу да их задржим, иако су ме добро служили 57 година. Руке су биле стиснуте у песнице, осјећао сам само пар прстију на ногама, и љекари су можда могли да ми спасу дио стопала али су ми рекли да ћу лакше носити протезе и ходати ако исјеку све", испричао је он.

Мекинли сада у шали каже да се радује томе што ће због протеза бити "мало виши него раније", и поручује свима да жели да га зову "бионички члан Парламента", пише Мондо.

Политичар је објавио и фотографије и видео потпуно црне, неупотребљиве шаке и стопала. Упозоравамо вас да је фотографија узнемирујућа!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана