Полицијска заштита за кључног свједока

Агенције
Полицијска заштита за кључног свједока

Кијев - Украјинско државно тужилаштво наредило је да буде осигурана заштита Ане Дурицкаје, кључног свједока убиства руског политичара Бориса Њемцова.

У саопштењу је наведено да је Дурицкаја затражила заштиту од полиције, јер је добила пријетње од непознатих особа на адресу својих родитеља.

Истрага у вези са овим случајем је под директном контролом Канцеларије државног тужилаштва, пренио је Тасс.

Њемцов је убијен 27. фебруара, неколико минута прије поноћи на једном мосту у центру Москве. Са њим је у том тренутку била Дурицкаја.

Она је дала изјаву руским истражним органима, а потом је пребачена у Украјину.

У Москви је данас из притвора пуштен Алексеј Наваљни, критичар Кремља, и то недјељу дана послије убиства опозиционог лидера Бориса Њемцова, које његови савезници сматрају политичким убиством чији је циљ да се опозиција застраши.

Наваљни је пуштен на слободу послије 15 дана у притвору.

Он је ухапшен због тога што је у московском метроу дијелио рекламне метке за протест планиран за 1. март, наводи Ројтерс.

Тај протест се претворио у својеврсну комеморативну шетњу за Њемцова.

Наваљног је испред затвора у западном дијелу Москве сачекао његов помоћник за медије и још један сарадник и он је рекао да иде кући.

Истрага у вези с убиством Бориса Њемцова води се у неколико праваца, укључујући могућност да је убиство било наручено. Њемцов је сахрањен у Москви 3. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана