Полиција у Минску пуцала на људе

Танјуг
Полиција у Минску пуцала на људе

МИНСК - Бјелоруске специјалне снаге су из пушака сачмарица пуцале на људе у Минску који су са балкона говорили демонстрантима гдје да се сакрију, јавља Спутњик.

“Поред метро станице ''Грушевка'' из полицијских аутомобила је излетјела специјална полиција. Демонстранти су почели да бјеже. Са балкона околних зграда људи су викали где да се сакрију, а као одговор на то, на ''координаторе'' су неколико пута пуцали”, навео је дописник руске агенције.

Бјелоруско удружење новинара је саопштило да су ухапшена два пољска новинара.

Медији јављају и да је у центру града саобраћајца ударило возило, али да је он остао жив. У току је истрага. Нејасно је да ли овај инцидент има везе са протестима.

И у Гомељу се вечерас окупило стотинак људи. Возачи аутомобила им свирају, дајући тиме подршку. Неке дјевојке носе хризантеме. Међутим, није примјетно присуство припадника полиције.

Протести су почели 9. августа, одмах након објављивања прелиминарних резултата предсједничких избора на којима је побиједио Александар Лукашенко. Од тада, свако вече се у већим градовима Бјелорусије окупљају присталице опозиције, док их полиција растјерује, користећи сузаваца, гумене метке и шок бомбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана