Полиција идентификовала нападача из тржног центра у Сиднеју

Танјуг
Полиција идентификовала нападача из тржног центра у Сиднеју

Полиција Новог Јужног Велса идентификовала је нападача који је насмрт избо шест особа у прометном тржном центру у Сиднеју прије него што га је убила полицајка, а како је саопштено, у питању није био терористички акт.

Полиција је данас саопштила да је Џоел Кочи (40) одговоран за напад на тржни центар Вестфилд у Бонди Џанкшн у суботу, недалеко од свјетски познате плаже Бонди.

Помоћник комесара полиције Новог Јужног Велса Ентони Кук рекао је на конференцији за медије да Кочи пати од неутврђених проблема са менталним здрављем и да се напад не третира као терористички акт.

„Настављамо да радимо на профилисању починиоца, али је у овој фази врло јасно да је то повезано са менталним здрављем починиоца“, рекао је Кук, преноси Асошиејтед прес.

Напад на тржни центар, један од најпрометнијих у земљи, почео је око 15.10 часова по локалном времену. 

У нападу је убијено шест особа - пет жена и један мушкарац, старости између 20 и 55 година, а 12 повријеђених је превезено у болницу, укључујући 9-мјесечно дијете, чија је мајка умрла током напада.

Двије од шест жртава су из иностранства и немају породицу у Аустралији, рекао је Кук у недјељу.

Премијер Ентони Албанезе рекао је да је полицајка која је усмртила нападача "херој који је својим поступцима спасио много више живота".

„Дивна инспекторка која се изложила опасности и отклонила пријетњу која је постојала за друге, не размишљајући о ризицима за себе... Та храброст је била изузетна коју смо јуче видјели“, додао је он.

Тржни центар ће и данас бити затворен  и биће активно мјесто злочина данима, саопштила је полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана