Појачане безбједносне мјере због потенцијалног "Напада изнутра"

Срна
Појачане безбједносне мјере због потенцијалног "Напада изнутра"

ВАШИНГТОН - Амерички безбједносни званичници изразили су забринутост због потенцијалног "напада изнутра" или неке друге пријетње која би могла да дође од припадника службе који ће бити укључени у обезбјеђивање инаугурације новог предсједника САД Џозефа Бајдена заказане за сриједу, 20. јануара, пише АП.

Званичници су, стога, затражили да свих 25.000 припадника Националне гарде САД дође у Вашингтон на дан инаугурације.

Повећан опрез безбједносних служби посљедица је нереда који су се догодили 6. јануара у Вашингтону, када је у нападу на зграду Конгреса САД погинуло петоро људи.

Министар војске САД Рајан Мекарти изјавио је јуче да су службеници у свјесни потенцијалних пријетњи и упозорио команданте јединица да треба да буду на опрезу када је ријеч о било каквим проблемима међу њиховим службеницима како се приближава инаугурација.

Међутим, ни Мекарти нити други лидере до сада нису примијетили било какве назнаке пријетње.

Око 25.000 припадника Гарде почели су долазити у Вашингтон из разних дијелова САД, а њихов број је најмање два и по пута већи у односу на претходне церемоније инаугурације.

Више званичника изјавило је да је процес доласка гардиста почео прошле седмице и да ће до сриједе, 20. јануара, бити завршен.

Директор Бироа Националне гарде /НГБ/ генерал Данијел Хокансон изјавио је да вјерује да су предузете добре мјере са циљем идентификовања било каквих потенцијалних пријетњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана