Подршка чланству Србије у ЕУ 55 одсто

Агенције
Подршка чланству Србије у ЕУ 55 одсто

Београд - Уколико би сутра био одржан референдум са питањем “Да ли подржавате учлањење Србије у ЕУ?”, 55 одсто грађана Србије гласало би за, њих 21 одсто би гласало против, док по 12 одсто не би гласало уопште или не зна шта би одговорило на ово питање, резултат је најновијег истраживања јавног мњења “Европска оријентација грађана Србије”, које је спровело Министарство за европске интеграције.

Истраживање у којем је учествовало 1.050 испитаника старијих од 18 година рађено је према стандарду Евробарометра. Подршка грађана реформама је, као и претходних година, веома висока. Од укупног броја испитаника њих 68 одсто сматра да би реформе, неопходне за улазак земље у ЕУ, требало спроводити и мимо тога, због добробити грађана и стварања боље и уређеније Србије.

Кад је ријеч о бесповратној развојној помоћи Србији од 2000. до данас, 24 одсто испитаника је препознало да је ЕУ највећи донатор нашој земљи у посљедњих 16 година, на другом мјесту се по перцепцији грађана налази Русија са 21 процентом, на трећем Кина са 17 и на четвртом Јапан са 12 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана