Почело суђење Трампу

N.N.
Почело суђење Трампу

У америчком Сенату почело је суђење у процесу опозива предсједника САД Доналда Трампа, што је трећи случај у америчкој историји.

Стотину сенатора се нашло у сједишту Конгреса у Вашингтону под предсједништвом шефа Врховног суда Џона Робертса, преноси Б92.

Али прије почетка расправе о оптужбама за злоупотребу власти и опструкцију рада Конгреса, усвојеним у децембру у доњем дому Конгреса, они су расправљали о правилима игре.

Прва обавеза Сената, који предводе републиканци, јесте изјашњавање о временском оквиру читавог процеса – које је предложио Мич Меконел, лидер већинских републиканаца у Сенату.

По резолуцији коју је предложио Меконел - представници демократа, који у процесу опозива обављају функцију тужилаца као и правни тим предсједника Доналда Трампа, имају по двадесет четири сата у наредна два дана да представе своје видјење случаја.

Меконел је касније мало ублажио временска ограничења, пошто су се побунили поред демократских и неки републикански сенатори. Он, међутим не крије да жели да брзо дође до ослобађања Трампа оптужби, идеално у року од двије седмице.

Адам Шиф, демократа који је задужен за оптужбу, рекао је да републиканци организују намјештен процес у Сенату, док републиканци сматрају да су демократе спровеле намјештену истрагу у Представничком дому.

У тренутку почетка расправе о опозиву у Сенату амерички предсједник налази се на Свјетском економском форуму у Давосу у Швајцарској.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана