По налогу предсједника САД: Украјини испоручене ракете дугог домета

Агенције
По налогу предсједника САД: Украјини испоручене ракете дугог домета

ВАШИНГТОН - Сједињене Америчке Државе су Украјини испоручиле ракете дугог домета АТАЦМС у претходном пакету помоћи, званично је потврдио замјеник портпарола америчког Стејт департмента Ведант Пател.

"Да, могу да потврдим да су САД по налогу предсједника Украјини обезбиједиле ракете већег домета АТАЦМС", рекао је он, наводи се у саопштењу Стејт департмента.

Он је појаснио да је предсједник САД Џозеф Бајден у фебруару наредио свом тиму који се бави питањима националне безбједности да ове ракете пошаље украјинској страни за њихову употребу на сувереној територији Украјине, преноси Б92.

"Испорука је извршена у оквиру пакета помоћи који су САД објавиле 12. марта, а ове ракете су стигле у Украјину у априлу. Нисмо ово раније објавили због оперативне безбједности Украјине на њен захтјев", рекао је представник Стејт департмента.

Бриселски портал „Политико“ је раније пренио да су САД тајно послале у Украјину ракете дугог домета АТАЦМС које су прошле недјеље коришћене за напад на руске трупе на Криму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана