Песков: Русија самодовољна земља, није подложна санкцијама

Тањуг
Песков: Русија самодовољна земља, није подложна санкцијама

ВАШИНГТОН - Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је Русија самодовољна земља и да није подложна санкцијама Запада.

„Ми смо прилично велика и веома, веома самодовољна земља да бисмо могли бити погођени овим санкцијама, морате да разумете”, рекао је Песков у интервјуу за ЦНН.

Он је нагласио да САД „приморавају” Русију да живи под санкцијама, а да Русија, као одговор на то развија домаћу производњу и привреду, како би надокнадила недостатак одређених увозних елемената.

“Ми сами производимо, што убрзава нашу националну економију”, рекао је Песков.

Не можемо више да толеришемо инвазију НАТО на Украјину

Песков наводи да Москва више не може да толерише инвазију НАТО-а на Украјину.

„Свједоци смо постепене инвазије НАТО-а на територију Украјине са инфраструктуром, инструкторима, залихама одбрамбеног и офанзивног наоружања, обуком украјинске војске”, рекао је Песков у интервјуу за ЦНН, чије дијелове објављује агенција РИА Новости. 

Истакао је да је такав развој догадаја довео односе Москве и Кијева до „црвене линије”.

Песков је такође рекао да Русија никоме не пријети војним операцијама, али да ће бити принуђена да предузме контрамјере у случају даљег ширења НАТО-а.

Указао је да су руске трупе на граници са Украјином посљедица напетости створене у региону и додао да Москва сматра да је неопходно да оне тамо остану, јер су НАТО вјежбе, летови НАТО ловачких и шпијунских авиона и напредовање инфраструктуре НАТО-а ка границама Русије створили непријатељску атмосферу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана