Песков: Не очекивати напредак на састанку Путина и Бајдена

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

МОСКВА - Кремљ је саопштио да не очекује напредак на данашњој видео-конференцији између руског предсједника Владимира Путина и америчког предсједника Џозефа Бајдена о Украјини, али је позвао људе да остану мирни упркос растућим тензијама.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима да Москва жали због, како је навео, предвидиве тенденције Бијеле куће да прибјегава санкцијама, али је нагласио да је Путин спреман да саслуша Бајденову забринутост и да лидер Кремља жели да изнесе своју.

"Не треба очекивати било какве помаке од овог разговора. То је радни разговор у веома тешком периоду", напоменуо је Песков.

Песков је истакао да је ескалација тензија у Европи ван размјера, ванредна је и то захтијева личну расправу на највишем нивоу.

Очекује се да ће Бајден и Путин одржати видео-конференцију данас, око 16.00 часова, због бојазни Запада од гомилања руских трупа у близини Украјине.

Бајден планира да упозори Путина на озбиљне економске посљедице ако Русија изврши инвазију, саопштили су јуче амерички званичници.

Русија је негирала да планира напад на Украјину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана