Песков: Ажурирање границе у Балтичком мору није политички мотивисано

Танјуг
Foto: РБК.ру

МОСКВА - Приједлог руског Министарства одбране да се ажурирају координате руске границе у Балтичком мору није политички мотивисан, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

“Овдје нема ничег политичког, иако се политичко окружење од тада озбиљно промијенило”, навео је Песков коментаришући приједлог закона који је представило Министарство одбране и који је раније објављен.

Он је нагласио да се за информације у вези са тим треба обратити Министарству одбране.

“Видите како тензије ескалирају, какав је ниво конфронтације, посебно у балтичком региону. Наравно, то захтијева од наших надлежних агенција да предузму одговарајуће кораке да осигурају нашу безбједност”, истакао је Песков.

Из Министарства одбране Русије јуче је предложено да се ревидирају координате које служе као полазне тачке за мјерење ширине руске поморске зоне у Балтичком мору.

Неименовани војнодипломатски извор изјавио је данас да Русија нема намјеру да ревидира ни ширину својих територијалних вода, економске зоне и континенталног прага поред обале Балтичког мора, нити државну границу у Балтичком мору, подсјећа ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана