Пентагон потврдио аутентичност снимака НЛО

Танјуг
Пентагон потврдио аутентичност снимака НЛО

ВАШИНГТОН - Америчко министарство одбране потврдило је да су снимци и фотографије који су се ових дана појавили у јавности и на сајтовима који прате појаве неидентификованих летећих објеката - НЛО аутентични и да их је забиљежила посада брода „Расел” на обали Сан Дијега у јулу 2019. године.

„Могу да потврдим да су наведене фотографије и видео снимци забиљежили припадници морнарице”, саопштила је портпаролка Пентагона Сју Гаф за „Си-Би-Ес Њуз”.

Она је нагласила да у циљу одржавања безбједност и избјегавања откривања информација које би могле бити од користи потенцијалним непријатељима, Министарство одбране не расправља јавно о детаљима својих посматрања или испитивања различитих појава забиљежених у ваздушном простору, укључујући и ове упаде означене као неидентификоване ваздушне појаве.

Гаф је рекла и да је Министарство одбране основало Радну групу за НЛО која се бави проучавањем видео снимака попут ових и других необјашњивих појава, и да је то тело укључило и ове инциденте у своја текућа испитивања.

У децембру је у Конгресу изгласан закон о финансирању који подразумијева и директиву директору Националне обавијештајне агенције и Министарству одбране да у наредних шест мјесеци објави извјештај о оваквим појавама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана