Пенс: Повјерљиви документи нису смјели да буду у мојој кући, преузимам одговорност

Танјуг
Пенс: Повјерљиви документи нису смјели да буду у мојој кући, преузимам одговорност

ВАШИНГТОН - Бивши потпредсједник САД Мајк Пенс рекао је данас да преузима “пуну одговорност” након што су повјерљиви документи пронађени у његовој кући у Индијани.

У свом првом јавном обраћању од открића докумената, Пенс је рекао да није знао да се документи налазе у његовој резиденцији, али његов недостатак знања није изговор.

-Дозволите ми да будем јасан: ти повјерљиви документи нису смјели да буду у мојој кући -, рекао је Пенс на Међународном универзитету Флориде, гдје је говорио о економији и промовисао своју нову књигу.

Пенс је рекао да је одлучио да изврши претрес своје куће “из опреза” након што је Бајденов тим недавно открио да су документи пронађени у његовој бившој канцеларији и у његовој кући у Делаверу.

Документи са повјерљивим ознакама откривени су прошле недјеље у кући бившег потпредсједника Мајка Пенса у Индијани, саопштио је раније ове недјеље његов адвокат, пренио је АП.

Он је истакао да се ради о малом броју докумената са повјерљивим ознакама који су нехотице спаковани у кутију и превезени у приватну кућу бившег потпредсједника на истеку прошле администрације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана