Пекли јагње у парку за Ђурђевдан, узнемирени Нијемци звали полицију

nezavisne.com
Пекли јагње у парку за Ђурђевдан, узнемирени Нијемци звали полицију

Берлин - Полицијски диспечери у Берлину су се вјероватно наслушали свега и свачега, али оно што им се десило у недјељу 6. маја је вјероватно премијера

"Дођите, молим вас, у парк у Фридрихсхајну. Тамо више људи управо износи овце из аута - цијеле и без коже", рекао је глас са друже стране жице

Народни парк у Фридрихсхајну није баш богу иза ногу - само 3 километра ваздушном линијом од Бранденбуршке капије, усред града. Распале људи ту роштиљ, има за то предвиђених површина, али обично шетају, трче, играју фудбал и свакако не окрећу овце на ражњу насред травњака.

"Дјеца су трчкарала око врелог угља на сувој трави. А тамо… овце! Дванаест комада. Све су се уз зујање окретале на ражњевима над усијаним ћумуром под сунцем. Наравно да се окреће на батерију. Акумулатори се подразумјевају", пише берлинска полиција на својој Фацебоок страници.

Њемачки језик је у овој ствари недопустиво сиромашан – у њему наиме не постоји посебан израз за "јагње". Тако нам сада остаје да нагађамо о старости животиња на ражњевима, али би се по сликама рекло да су ипак јагњићи.

Од око 150 особа у групи прво су се сви правили немушти, али када су дошли ватрогасци, требало је спасти јагњад.

Радимо то већ десет година", рекао је један, како преноси полиција. Наводно су рекли да тако славе Ускрс, али у редакцији сумњамо да или нису лијепо рекли или је полиција лоше пренијела - у недељу је био Ђурђевдан.

Према наводима полиције, како преноси лист Билд, већина учесника прославе долази из Босне и Херцеговине. Други медији пишу да су легитимисани имали и хрватске или њемачке папире. Јагњад су, кажу, набавили код месара у берлинској четврти Вединг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана