Пауерова од сутра у БиХ

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО - Администратор Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Саманта Пауер боравиће од сутра до петка, 21. јануара, у посјети БиХ да би истакла чврсто опредјељење САД за промоцију помирења, најављено је из Амбасаде САД у БиХ.

Планирано је да Пауерова има састанке са званичницима у власти, представницима цивилног друштва и младим активистима, новинарима који се баве истраживачким новинарством, борцима за заштиту животне средине, привредницима на челу малих предузећа и преживјелима из рата у БиХ. Током посјете састаће се са локалним партнерима УСАИД-а из невладиног сектора у оба ентитета и свих етничких група.

У саопштењу је наведено да ће током посјете Пауерова још једном истаћи опредјељење САД за партнерство са грађанима БиХ "док настоје изградити демократску и просперитетну будућност у стабилној, функционалној БиХ коју чине два ентитета, три конститутивна народа и сви остали грађани". Из америчке Амбасаде у БиХ су навели да ће Пауерова током посјете нагласити потребу да сви актери у БиХ раде на јединству и јачању заједничких настојања да за све грађане БиХ буде изграђена безбједна и стабилна будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана