Партнере и купце лови 120 излагача

Данијела Стоканић
Партнере и купце лови 120 излагача

Бањалука - Међународни сајам грађевинарства и електромашинске индустрије "Грамес - Деми 2016" отворен је јуче у Бањалуци, а на штандовима производе и услуге представља 120 излагача.

Предсједник управе "Бањалучког велесајма" Добрица Жугић рекао је да на 20. издању сајма учествују излагачи из више земаља.

- Излагачи су донијели много новина и посјетиоци ће имати прилику да виде пуно лијепих и интересантних ствари - рекао је Жугић.

Поред изложбених у оквиру сајма биће одржане и пропратне активности попут предавања и стручне презентације нових производа који се први пут појављују на тржишту. Сајам је већ на почетку окупио и велики број посјетилаца, који су се највише интересовали за алат и остале потрепштине за кућу и врт.

Међу излагачима који су редовно на сајму грађевинарства у Бањалуци је и Жупанијска привредна комора из Сиска. Ова асоцијације је 11. пут на овом сајму и преставља хрватску привреду.

- Радо се одзивамо на овај сајам, јер је Бањалука позната као велико градилиште. Овог пута се на заједничком простору представљамо са четири предузећа из Хрватске. Три су из сектора грађевинарства, а један је произвођач шатора - рекла је директор Жупанијске привредне коморе Сисак Бранкица Грд.

Додала је да су се претходних година кући враћали пуни позитивних утисака.

- Предузећа са нашег подручја су прошле године остварила добру пословну сарадњу са бањалучким фирмама. Овај сајам је идеална прилика да наставимо тим путем - истакла је Грд.

Сајам је отворила замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић истичући да је грађевинарство једна од најзначајнијих привредних сектора у највећем граду Српске и да у њему дјелује готово 350 субјеката.

- Сајам је добра развојна прилика за промоцију Бањалуке као сајамског града, али и њених развојних потенцијала. Бањалука је добила сертификат да је добро пословно окружење. Захваљујући креирању олакшица за предузетнике из области грађевинарства прошле године је издат знатно већи број грађевинских дозвола у односу на претходни период - истакла је Бркићева.

Завјеса на сајам биће спуштена у петак навече када ће учесницима бити додијељене награде за најбољи производ и презентацију.

Јубилеј у новом руху

"Бањалучки велесајам" ове године обиљежава 20 година постојања и пословања, због чега је управа настојала да квалитет манифестације дигне на виши ниво и да побољша услове за излагаче и посјетиоце. С тим циљем сајамски простор је обновљен и уређен и направљена је мултифункционална сала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана