Пакистан: Отац убио двије кћерке и четворо унука

Срна
Пакистан: Отац убио двије кћерке и четворо унука

ЛАХОР - Отац у Пакистану осумњичен је да је убио двије своје кћерке и четворо унучади запаливши им кућу јер се једна од жена удала против његове жеље, саопштила је полиција.

Манзура Хусаина полиција лови након што је наводно запалио кућу коју су сестре Фавзија Биби и Куршид Маи дијелиле у једном селу у округу Музафаргарх у централном Пакистану, рекао је полицијски званичник Абдул Маџид.

Супруг Куршид Маи је, такође, погинуо у пожару, рекао је Маџид.

Фавзија Биби се удала за Мехбуба Ахмада прије око 18 мјесеци против воље њеног оца. Ушла је у такозвани љубавни брак, према званичницима, за разлику од договореног брака.

-Инцидент је резултат ривалства двије породице око љубавног брака - рекао је Маџид, додајући да Хусаин, отац за којим се трага, живи у оближњем селу.

Супруг Фавзије Биби Ахмад рекао је полицији да није био код куће у вријеме пожара и да је затекао кућу у пламену када се рано ујутру вратио са посла.

Ахмад је рекао да је његов четворомјесечни син настрадао, заједно са троје дјеце Куршид Маи од двије, шест и 13 година.

Према подацима Пакистанске комисије за људска права, више стотина жена у Пакистану сваке године убију рођаци због удаје без пристанка или против жеље њихове породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана