Особље замка Виндзор незадовољно платама

Срна
Особље замка Виндзор незадовољно платама

Лондон - Особље у замку Виндзору, једној од резиденција британске краљице Елизабете Друге, разматра укидање неких услуга за туристе, као што су туре са водичем, због ниских примања, саопштио је данас синдикат.

Синдикат јавних и комерцијалних услуга /PCS/, који има 120 чланова од укупно 200 припадника особља Виндзора, саопштио је да ће ово бити први протест радника који ће да погоди краљевску кућу и услуге које подржавају монархију.

PCS је саопштио да ће спровести гласање у Виндзору између 31. марта и 14. априла и, уколико се донесе одлука, штрајк ће почети крајем мјесеца.

"Ти радници су апсолутно лојални свом послодавцу и посвећени томе да посјетиоци имају краљевски третман", рекао је генерални секретар PCS-а Марк Сервотка.

Он је додао да је страшно да је особље тако лоше плаћено и да се од њих очекује да раде бесплатно нешто што доноси новац краљевској породици.

Портпарол Одјељења за чување краљевске колекције, које руководи активностима за туристе у Виндзору, рекла је да се приход од продаје и улазница користи за бригу и чување краљевске умјетничке колекције и тај новац не иде члановима краљевске породице.

Од особља у Виндзору очекује се да извршава додатне обавезе бесплатно, укључујући провођење туриста кроз замак, што посјетиоци плаћају, да буду преводиоци и да пруже прву помоћ. Овим штрајком особље ће да ускрати те врсте услуга туристима.

Радници у Виндзору плаћени су мање од уобичајене наднице од 7,86 фунти на сат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана