Операција на Атлантику, заплијењене још двије тоне дроге

Агенције
Операција на Атлантику, заплијењене још двије тоне дроге

Мадрид - Након што је прошле седмице од дилера на јахти "Амстердамер" одузета 1,1 тона кокаина, јуче је шпанска полиција извела још једну успјешну акцију, у којој су ухапшена тројица чланова посаде и њихова документа се провјеравају.

Шпанска војна морнарица и полиција су јуче ујутру, у Атлантском океану, пресреле рибарски брод под називом  (Морж), који је пловио под заставом републике Палау. У њему се, у потпалубљу, налазило око 1.950 килограма кокаина, подијељеног у 85 најлонских врећа, а полиција је ухапсила четири члана посаде тог брода. Брод је након тога превезен у најближу шпанску луку.

Шпански медији преносе да је акцију извела посебна група за специјалне операције ГЕО, као и да се акција десила буквално на пучини океана, 800 километара од Канарских острва. Ипак, упркос најавама, полиција до сада није објавила више детаља о самој акцији, као ни имена ухапшених, па се претпоставља да су у току провјере идентитета и досијеа.

У прошлонедјељној заједничкој акцији Министарства унутрашњих послова Србије, полиција Краљевине Шпаније и Хрватске, заплијењена је 1,1 тона кокаина на јахти "Амстердамер". Луксузна јахта на којој је извршена рација дугачка је 16 метара, а кокаин, чија је вриједност на тржишту могла да достигне и до 44 милиона евра, је био скривен у потпалубљу.

Полиција још не саопштава имена ухапшених

У међународној акцији ухапшене су три особе због сумње да су на јахти кријумчариле кокаин: у питању је један Србин и двојица Хрвата. Истог дана, у Валенсији је ухапшено више чланова исте криминалне групе, највјероватније дилера. Према ријечима министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића, ова акција била је једна од највећих посљедњих година, доноси Блиц.

Дрога из Шарићевог Уругваја?

Шпански медији спекулишу да је дрога заплијењена у послхедњој акцији путовала ка Европи из Уругваја. Познато је да су луке ове латиноамеричке државе биле снажно упориште нарко-картела Дарка Шарића, те да је преко њих снабдијевао европско тржиште наркотицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана