Огласио се Берлин: То је опасно!

ГС
Огласио се Берлин: То је опасно!

Њемачка министарка унутрашњих послова Ненси Фезер изразила забринутост због оптужби да је асистент члана Европског парламента партије Алтернатива за Њемачку Максимилијан Крах шпијунирао за Кину.

Она је те оптужбе оцијенила као "врло опасне".

"Уколико се потврди да је неко шпијунирао за Кину у Европском парламенту, то је напад изнутра на европску демократију. Свако ко запосли таквог радника носи одговорност са собом. Овај случај мора да се детаљно разјасни. Све везе и позадине морају бити осветљене", рекла је она, пренео је лист Нахрихтен хојте.

Предсједник Одбора за парламентарну контролу Бундестага Константин фон Ноц из партије Зелени види хапшење наводног запосленог посланика АфД Краха због шпијунирања за Кину као додатни "доказ ауторитарних склоности странке".

"АфД је партија диктатуре", рекао је он за "Едиторијал нетворк Џермани".

"На крају, то је модел који партија има на уму за Њемачку. Она не крије да презире нашу демократију и нашу уставну државу. И то очигледно чини њихове политичаре веома рањивим на утицај и контролу Кине и Русије. Не говоримо о појединачним случајевима, све има структуру и утиче на целу странку", рекао је Фон Ноц.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана