Објављене прве фотографије убица шкаљараца

Agencije
Објављене прве фотографије убица шкаљараца

АТИНА - Грчки медији објавили су прве фотографије убица припадника шкаљарског клана, Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, снимљене сигурносним камерама испред ресторана у Атини у ком се одиграо злочин.

Како камера у ресторану није радила, изузети су снимци са уређаја који се налазе на околним зградама. На снимцима које су објавили грчки медији може се видјети прилично нејасан приказ четворице мушкараца у црном у близини ресторана. Исте камере забиљежиле су и њихов бијег након двоструког убиства.

"На фотографијама се виде мушкарци, њих четворица, у црним јакнама и маскирним панталонама како иду ка ресторану у ком су сједиле жртве. Такође, види се и како исти мушкарци истрчавају из ресторана након неколико минута", пренијели су грчки медији.

Објављене су и најновије информације из истраге, па је тако грчка "Слободна штампа" позивајући се на изворе из полиције саопштила да су у кафани испаљена 24 хитаца, а да само три нису погодила жртве, што доста говори о ријешености убица, али и њиховим вјештинама.

Такође, неколико дана послије сурове ликвидације грчка полиција покушава да докучи да ли су и четворица мушкараца у ту земљу ушла са фалсификованим пасошима попут Дедовића и Стаматовића, који су код себе имале кривотворене путне исправе.

Појавиле су се и информације да су црногорски криминалци у потпуности промијенили свој физички изглед, да је Дедовић значајно смршао и пустио браду како не би био препознатљив.

Медији преносе да се и даље чешљају контакти који су евентуално могли пружити скровиште Дедовићу и Стаматовићу у Атини док су се скривали, тако да полицајци обављају разговор са сумњивим особама поријеклом са Балкана, настањеним у околини Атине.

Подсјетимо, четворица непознатих мушкараца су у недјељу поподне нешто прије 19 сати упали у грчки ресторан. Док су двојица пуцала на црногорске криминалце, двојица су на нишану држала госте и особље ресторана. Затим су се дали у бијег црним џипом за којим полиција и даље трага.

Дедовић слови за једног од вођа шкаљарског клана са кумовима Јовицом и Игором Вукотићем, а Стамтовић за вођу загорачке групе из Подгорице, која уско сарађује са шкаљарцима. Истражитељи мотив за убиства траже управо у овим крим-токовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана