Нову украјинску Владу формирају странке глумца и рок звијезде?

Спутњик
Нову украјинску Владу формирају странке глумца и рок звијезде?
Нову украјинску Владу формирају странке глумца и рок звијезде?

Предсједник Украјине Владимир Зеленски позвао је лидера партије “Голос” и солисту познате украјинске рок групе “Океан Елзи” Свјатослава Вакарчука да се састану како би разговарали о формирању коалиције у Врховној ради.

“То је наша иницијатива према господину Вакарчуку од самог почетка предсједничке кампање. Ми имамо нешто бољи рејтинг него он, али свеједно га позивамо на разговор”, рекао је Зеленски.

Истовремено, како преносе медији, Вакарчук је изјавио да је та странка отворена за савез са новим политичким снагама, под условом да их не подржавају олигарси.

Биралишта су на парламентарним изборима у Украјини затворена у 20.00 часова по локалном времену. Према излазним анкетама, партија “Слуга народа” убједљиво води са 43,9 одсто гласова.

На другом мјесту је, са око 12 одсто “Опозициони блок - за живот”, а на треćем је партија бившег ј Петра Порошенка “Европска солидарност”.

Цензус од пет одсто прешле су још двије странке.

Анкета је спроведена на узорку од 13.000 гласача на 300 бирачких места широм земље. Право гласа на парламентарним изборима има 34 милиона Украјинаца.

(Спутњик)

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана