Њемачка: Шеснаестогодишњи дјечак убио играча противничког тима

ГС
Foto: Илустрација

ФРАНКФУРТ - Француски медији објавили су да је полиција потврдила трагичну вијест да је 15-годишњи тинејџер из Берлина преминуо у тучи на терену након што га је тешко повриједио млади фудбалер Меца на турниру у Франкфурту.

"Након туче у недјељу 15-годишњи дјечак преминуо је у болници од тешких повреда мозга. Ради расвјетљавања околности (смрти младог Нијемца) идућих дана биће обављена обдукција", наводи се у полицијском саопштењу.

Франкфуртска полиција истакла је да је 16-годишњак који је задао смртоносне ударце у истражном затвору.

"Осумњичени је дио једног од програма омладинске академије француског клуба Мец. Турнир на којем су учествовала ова двојица младића окупио је екипе из 16 различитих земаља, од којих су већина биле европске", истакли су из франкфуртске полиције.

"Преминули тинејџер, који је на турниру играо за њемачку екипу ЈФЦ Берлин, а на споменутој је утакмици сједио на трибинама као навијач, до сада је умјетно одржаван на животу како би могао донирати своје органе", изјавила је портпаролка франкфуртског тужилаштва.

Мец је на својим страницама објавио да је "дубоко потресен овом трагедијом" те је изразио "искрено саучешће преминулом играчу, његовој породици и вољенима."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана