Неколико земаља шаље војнике током олимпијаде

ГС
Неколико земаља шаље војнике током олимпијаде

ПАРИЗ - Неколико страних земаља, укључујући Пољску, послаће војнике да помогну Француској у јачању безбједности у вријеме одржавања Љетних олимпијских игара у Паризу, изјавио је неименовани званичник француског Министарства одбране.

"Неколико страних држава ће појачати одбрану у одређеним критичним секторима, попут контролисања специјализованих паса, гдје је огромна потреба", нагласио је званичник, преноси АФП.

Према његовим ријечима, поступак је у складу са сличном праксом у прошлости.

Француска полиција учествовала је у осигурању одређених локација током Свјетског првенства у фудбалу у Катару 2022. године.

Пољска је раније саопштила да ће послати војнике у Француску ради помоћи у појачању обезбјеђења током Олимпијаде, али нису објављени други детаљи.

Француска је домаћин Олимпијаде од 26. јула до 11. августа и повећала је степен безбједности на највиши ниво након напада на концертну дворану "Крокус сити хол" у Москви у којем је у петак, 22. марта, убијено најмање 143 људи.

Француски министар обране Себастијан Лекорну 18.000 војника биће ангажовано током Олимпијаде, укључујући 3.000 који ће бити одговорни за надзор из ваздуха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана