Нападнут црногорски конзулат у Америци

Тањуг
Нападнут црногорски конзулат у Америци

ПОДГОРИЦА - Подгоричка Побједа објавила је да се у америчком граду Палм Бич догодио напад на црногорски конзулат, а за то сумњиче тамошње Србе.

Тим поводом, осудом се огласило црногорско Министарство спољних послова.

Из Министарства су поручили да Црна Гора и њени евроатлантски партнери, не могу и неће “затварати очи пред скуповима који имају за циљ дестабилизацију државе и њене европске и евроатлантске перспективе”.

Најоштрије осуђујући, како се наводи, протесте, угрожавање безбједности и имовине, као и захтјеве за уклањање државних симбола испред зграде Почасног конзулата те државе у Вест Палм Бичу, из ресора Срђана Дармановића су саопштили да су “политичке поруке, пријетње и идеје”, које су се наводно тамо чуле - “опасна демонстрација фанатизма, национализма, клерикализма и политичког примитивизма најниже врсте, који је током деведесетих довео до рата и најтежих злочина”.

Подгоричка Побједа је јутрос објавила да је неколико особа, које су наводно носиле српска обиљежја, напало синоћ тај конзулат на Флориди и покушали да скину црногорску заставу, али су брзом интервенцијом америчке полиције осујећени у тој намјери.

Из црнгорског МСП наводе да је све то у супротности са свим суштинским вриједностима либералних демократија на којима су утемељене и САД и Европска унија и Црна Гора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана