Нападач био избачен из америчког ваздухопловства

Срна
Нападач био избачен из америчког ваздухопловства

Вашингтон - Мушкарац који је убио 26 људи у пуцњави у цркви у Тексасу је 26-годишњи Девин Патрик Кели, који је раније избачен из ваздухопловства због напада на своју жену и дијете, пренијели су данас амерички медији.

Нападач, који је рано још 20 људи у баптистичкој цркви у мјесту Сатерленд Спрингс, касније је пронађен мртав у свом аутомобилу са раном од ватреног оружја.


Он је током пуцњаве у цркви носио црну тактичку униформу и панцирни прслук.

Полиција је саопштила на конференцији за новинаре да су жртве старе од пет до 72 године. Међу убијенима је и 14-годишња кћерка пастора Френка Помероја.

Сатерленд Спрингс је удаљен 65 километара источно од Сан Антонија и има мање од 400 становника.

Један локални мјештанин пуцао је на нападача када је он изашао из цркве. Осумњичени је потом бацио пушку и побјегао у свом возилу, изјавио је Фримен Мартин, регионални директор тексашког Одјељења за јавну безбједност.

Грађани су потом кренули у потјеру за нападачем, а он се слупао у свом аутомобилу недалеко од границе са сусједним округом. Пронађен је мртав у свом возилу са одређеном количином наоружања.

У овом тренутку није познато да ли је он извршио самоубиство или га је погодио мјештанин који је пуцао на њега испред цркве, наводе власти.

Полиција није потврдила идентитет нападача и саопштила је да још није познат мотив напада. Снаге реда вјерују да нападач није био повезан са црквом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана