Наоружани мушкарац приведен на путу ка Бијелој кући, пријетио да ће убити Бајдена

Срна
Наоружани мушкарац приведен на путу ка Бијелој кући, пријетио да ће убити Бајдена

ВАШИНГТОН - Наоружани мушкарац приведен је на путу ка Бијелој кући, гдје је желио да убије неколико особа на високом положају, укључујући предсједника САД Џозефа Бајдена, објавио је данас „Спутњик“.

Међу другим „метама“ били су главни савјетник Бијеле куће за здравство Ентони Фаучи, бивши предсједници Барак Обама и Бил Клинтон, те главни извршни директор компаније „Мета“ (“Фејсбук“) Марк Закерберг.

Судски документи показују да је Куачуа Брилион Сионг (25) започео путовање из Сакрамента у Калифорнији, те да га је полиција зауставила 21. децембра због агресивне вожње. Током разговора са полицијом, он је признао да се упутио ка Вашингтону како би се „борио против злих демона у Бијелој кући“.

Он је рекао да је радио у продавници мјешовите робе док га није „позвао Бог“, а жалио се на рад служби за спровођење закона због наводног „злостављања дјеце“ током мандата Џозефа Бајдена.

Полицајци су у аутомобилу приведеног лица пронашли аутоматско оружје „АР-15“, муницију, панцир, шаржере и сетове прве помоћи.

Према документима суда, Сионг је тврдио да је „једини човјек који може да ослободи САД од зла“ и да је неопходно да убије оне који су на власти.

Он је рекао да ће учинити све што је потребно да заврши своју мисију и да ће се упутити ка Бијелој кући чим буде пуштен из притвора.

Сионг је оптужен због пријетњи.

Инцидент није први планирани напад на Бајденову администрацију. Полиција је у мају ухапсила Џона Торнтона (39) из Новог Мексика, који је пријетио да ће отићи у Вашингтон да „убија демократе“, раднике компјутерске компаније и поједине чланове своје породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана