Након проглашене побједе над короном, Ким укинуо већину мјера

Танјуг
Након проглашене побједе над короном, Ким укинуо већину мјера

ПЈОНГЈАНГ- У Сјеверној Кореји укинута је обавеза ношења заштитних маски и социјалног дистанцирања, неколико дана након што је лидер те земље Ким Џонг Ун прогласио побједу над вирусом корона и три мјесеца након што је Пјонгјанг први пут од почетка пандемије признао да се тај вирус шири у земљи.

Ким је током састанка поводом ситуације са ковидом-19 наредио да већина епидемиолошких мјера, уведених у мају, буде укинута, истичући да "Сјеверна Кореја мора да остане анти-епидемијска баријера чврста као челик", преноси Ројтерс.

Онима који имају респираторне симптоме препоручено је да наставе да носе маске, а људи су позвани да буду на опрезу од "ненормалних ствари" које је Пјонгјанг навео као узрок инфекција.

Сјеверна Кореја је раније за своју епидемију корона вируса у земљи окривила Јужну Кореју, која је наводно преко границе слала заразне пропагандне летке, а Кимова сестра Ким Јо Јонг најавила је „смртоносну одмазду“ за изазивање епидемије.

Појонгјанг никада није саопштио колико је људи било инфицирано вирусом корона. Укупан број заражених званично је 4,77 милиона, али од краја прошлог мјесеца није потврђен ниједан нови случај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана