Након 11 седмица од сутра раде бербери и фризери у Њемачкој

Анадолија
Након 11 седмица од сутра раде бербери и фризери у Њемачкој

БЕРЛИН - Бербери и фризери у Њемачкој који су затворени од средине децембра због пандемије вируса корона, а у понедјељак ће отворити врата својих радњи клијентима, након 11 седмица.

До одлуке о затварању бербера и фризера дошло је, након повећања броја случајева вируса корона, на састанку њемачке канцеларке Ангеле Меркел с државним премијерима 16. децембра 2020. године.

На састанку који је одржан 11. фебруара одлучено је да бербери и фризери могу да наставе да раде од 1. марта у оквиру релаксације мјера до које је дошло због смањења броја случајева вируса корона.

Ову одлуку поздравили су бербери и фризери широм Њемачке.

“Наши термини попуњени су током цијелог марта, а почињемо заказивати нове термине”, рекао је Али Коцакаја, фризер у округу Чарлотенбург,

Напомињући да и клијенти једва чекају отварање берберница, Коцакаја је истакао да су завршили припреме за отварање.

“Клијенти који раније дођу раније, морају причекати вани. С обзиром да радимо према заказаним терминима, можемо угостити клијенте само у одређено вријеме”, додао је Коцакаја.

Иса Гозцу, који ради као бербер у округу Моабит у Берлину, изјавио је да је био срећан када је чуо да ће им бити дозвољен рад од марта.

“Предузели смо многе мјере опреза, дезинфикујемо све након бријања, а користимо једнократне ручнике и навлаке. Сваке вечери металну опрему дезинфикујемо у машини за дезинфекцију”, рекао је он.

Наводећи мјере које морају поштовати Гозцу је рекао:

“Можемо примити само онолико клијената колико имамо мјеста на којима радимо”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана