Најмање 86 мртвих у експлозијама у Анкари VIDEO

Глас Српске
Најмање 86 мртвих у експлозијама у Анкари VIDEO

Анкара - Најмање 86 људи је погинуло, а више од је 100 рањено у експлозијама које су одјекнуле данас у близини жељезничке станице у центру Анкаре, саопштило је турско Министарство здравља. Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган снажно је осудио напад, истичући да су мета напада били јединство државе и њен мир.

Представници турске владе оценили су да су експлозије терористички акт, а истражни тим сматра да је за њих одговоран бомбаш-самоубица. Турски премијер Ахмет Давутоглу одржаће тим поводом састанак са шефовима безбједносних снага, саопштио је кабинет премијера.

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган снажно је осудио двоструки бомбашки напад данас у Анкари у коме је погинуло најмање 50 људи, истичући да су мета напада били јединство државе и њен мир.

Ердоган је позвао на „солидарност и одлучност као најважнији одговор на терор", наводи се у писаном саопштењу из канцеларије предсједника.

Турски предсједник је поручио да су они који стоје иза напада имали за циљ да изазову подијеле између дјелова друштва, пренио је Ројтерс.

Према подацима Си-Ен-Ен Турк, на мјесту експлозије налази се велики број кола хитне помоћи. 

Јутрос су на овом мјесту почели да се окупљају активисти синдиката који су планирали да одрже митинг подршке миру и осуде акције терористичких организација.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана