Најмање 40 мртвих у нападу на школу у Авганистану

Танјуг
Најмање 40 мртвих у нападу на школу у Авганистану

КАБУЛ - Најмање 40 људи је погинуло, а на десетине је рањено, углавном ученица, у више експлозија у школи данас у авганистанској престоници Кабулу, рекао је Ројтерсу авганистански званичник који је желео да остане анониман.

- То је заједничка средња школа за девојчице и дечаке који уче у три смене, од којих је друга за ученице, које су и највише настрадале у нападу - рекла је агенцији Најиба Ариан, портпаролка Министарства образовања.

На снимцима приказаним на локалној телевизији „Толо њуз“ могле су се видети драматичне сцене испред школе, књиге и школске торбе које су расуте по путу са траговима крви, и становници како журе да помогну жртвама.

Портпарол министарства унутрашњих послова Тарик Ариан раније је саопштио да је број погинулих 25, али није прецизирао узрок експлозија, а портпарол министарства здравља, рекао је да је до сада 46 људи пребачено у болнице.

Ниједна група није преузела одговорност за напад, а талибански портпарол Забиулах Муџахид негирао је умјешаност побуњеничке групе и осудио инцидент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана