Најмање 11 људи погинуло у гужвама на подјели бесплатног брашна

GS
Foto: Printscreen

ПЕНЏАБ - Најмање 11 људи, укључујући и жене, погинуло је, а на десетине су повријеђене посљедњих дана у пакистанској провинцији Пенџаб, у људским стампедима током покушаја да добију бесплатно брашно које дистрибуира влада, саопштиле су пакистанске власти.

Смртни случајеви догодили су се када је много људи похрлило на владине дистрибутивне пунктове, пошто је пакистанска влада у недостатку новца увела шему бесплатног брашна за сиромашне, прије свега у провинцији Пенџаб, како би се изборила с нагло растућом инфлацијом, пренијела је агенција ПТИ.

Двије старије жене и један мушкарац погинули су у уторак, док је још 60 повријеђено у стампеду у центрима за бесплатно брашно у четири округа у јужном Пенџабу - Сахивал, Бахавалпур, Музафаргар и Окара. Други окрузи у којима су пријављени смртни случајеви су Фасаилабад, Јеханиан и Мултан.

Најмање двије особе су погинуле, а њих 56 повријеђено у стампеду током бесплатне дистрибуције брашна у пакистанском Сахивалу. Инцидент се догодио због лошег управљања дистрибуцијом угроженим лицима, пренијела је телевизија ЦТГН.

Полиција је окривљена да је изазвала хаос у центрима тако што је малтретирала и палицама насртала на грађане, који су чекали у дугим редовима да добију бесплатно брашно.

A truck carrying flour looted in Peshawar, Pakistan as the country faces it's worst economic and political crisis since formation and is on the verge of debt default.

Catastrophic flooding, exploding inflation, energy shortages and food shortages ...

pic.twitter.com/Lb5C2gJv3h

— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) March 28, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана