На сјеверу сукоби исламиста и побуњеника

Срна
На сјеверу сукоби исламиста и побуњеника

Дамаск - Милитанти "Исламске државе" ушли су у сиријско опозиционо упориште на сјеверу земље, те се сукобили са побуњеницима на ободу града, саопштиле су данас сиријске опозиционе групе и медији блиски џихадистима.

Више од 160.000 цивила заробљено је усљед борби које су приморале евакуацију једне од свега неколико преосталих болница у овој области, а која функционише под покровитењством међународне медицинске организације Љекари без граница.


Борци "Исламске државе" извели су два самоубилачка-бомбашка напада усмјерена на "опозиционе снаге" у близини града Мара, наводи се у саопштењу новинске агенције "Амак" блиске исламистима.

Након самоубилачких напада, џихадисти су ушли у Мару и започели борбе у граду, јавила је данас "Сиријска опсерваторија за људска права" са сједиштем у Великој Британији, преноси АП.

Територијална освајања око побуњених упоришта Маре и Азаза, сјеверно од града Алепа, представљају ударац за Турску и побуњенике који уживају подршку Саудијске Арабије, а који се боре да задрже упориште у региону.

Овим се доказује и способност "Исламске државе" да организују велике офанзиве и заузме нове области, упркос бројним недавним територијалним губицима у Сирији и Ираку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана