Москва: Отворене лажи САД

Танјуг
Москва: Отворене лажи САД

Москва - САД сносе дио одговорности за сукоб у Украјини јер подржавају владу у Кијеву, а америчка администрација је све више вођена отвореним лажима, тврди руско МСП.

"САД и даље подстичу Кијев да силом гуши незадовољство руског становништва у Украјини. Из тога се може извести закључак да администрација америчког предсједника Барака Обаме сноси дио одговорности и за унутрашњи сукоб у Украјини и за његове озбиљне посљедице", навело је руско Министарство спољних послова, пренио је Ројтерс.

Министарство наводи да је, судећи по жестокој кампањи коју је организовала против Русије, америчка администрација све више вођена отвореним лажима у спровођењу спољне политике, преноси Итар-Тасс.

Руско Министарство наводи као примјер тих лажи синоћну изјаву портпарола Бијеле куће Џоша Ернеста, који је навео да је Путин крив за обарање малезијског путничког авиона изнад зоне у источној Украјини која се налази под контролом проруских снага.

"Не наводе се никакви докази нити се позива на чињенице које би се могле размотрити, што је сада постала пракса Вашингтона", наводи руско Министарство спољних послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана