Москва одбацила извјештаје о могућем нападу на Украјину

Срна
Москва одбацила извјештаје о могућем нападу на Украјину

МОСКВА - Москва је одбацила нове извјештаје америчких медија о могућем нападу Русије на Украјину и оптужила Вашингтон за погоршавање ситуације и сваљивање кривице на Москву, пише лист “Комерсант” позивајући се на Министарство спољних послова.

”Вашингтон пост” је у данашњем издању цитирао званичнике и један обавјештајни документ у којем се наводи да америчке обавјештајне службе сматрају да је могуће да Русија планира офанзиву на више фронтова против Украјине већ од сљедеће године, са око 175.000 војника.

“САД воде специјалну операцију ради погоршања ситуације у вези са Украјином док пребацују одговорност на Русију”, рекла је “Комерсанту” портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је додала да су “провокативне акције недалеко од руских граница праћене оптужујућом реториком”.

САД, амерички савезници из НАТО-а и Украјина оптужили су Москву за гомилање трупа недалеко од украјинске границе, а Кијев тврди да Русија планира напад.

Москва је демантовала да планира инвазију на Украјину и оптужила је Кијев за гомилање својих снага ради напада на територију коју контролишу проруски оријентисане снаге.

Русија је саопштила да може да помјера трупе по својој територији, у складу са сопственим процјенама, и да оне не представљају пријетњу изван руских граница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана