Москва не предузима мјере одмазде према украјинским медијима

Срна
Москва не предузима мјере одмазде према украјинским медијима

Минск - Русија не предузима никакве мјере против украјинских новинара као одговор на прогон руских масовних медија у Украјини, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Он је у обраћању на јавној академији бјелоруске предсједничке администрације у Минску подсјетио да су свим руским медијима забрањен рад у Украјини и да се новинари протјерују из те земље, у коју им је забрањен улаз.


"Не предузимамо никакве мјере одмазде према украјинским медијима. Украјински медији на прилично груб начин извјештавају о питањима у Русији. Њихови новинари имају веома агресивне изјаве када организујемо конференције за медије на које су и они позвани. Али ми никоме не ускраћујемо ни комуникацију, нити акредитацију Министарстрва спољних послова", рекао је Лавров.

Лавров је истакао да је Москва била приморана да поједине америчке медије класификује као стране агенте, након што су САД учиниле исто у случају руских новинских агенција "Раша тудеј" и "Спутњик".

"Међутим, то не ограничава њихов рад у Русији", напоменуо је Лавров и додао да пропаганда у одређеном степену може бити присутна у раду масовних медија.

Лавров се током говора осврнуо и на питање тероризма и нагласио потребу за супротстављањем пријетњама терориста, јавио је ТАСС.

"Професионалци морају пронаћи начине да на минимум сведу ризик од тога да терористи користе друштвене мреже и друге дигиталне технологије, али да у исто вријеме не наруше права нормалних грађана у сфери слободне комуникације", изјавио је Лавров.

Руски министар је похвалио напоре да се спријечи то да педофили употребљавају друштвене мреже, као и заговарање "вриједности истог пола".

"Учинићемо све да осигурано наше хришћанске вриједности. Наше православне вриједности би требало да од тога буду заштићене", закључио је Лавров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана