Mладић убио 76 мачака, осуђен на 14 мјесеци затвора

Танјуг
Mладић убио 76 мачака, осуђен на 14 мјесеци затвора

СЕУЛ - Младић у 20-им годинама из Јужне Кореје осуђен је на 14 мјесеци затвора због убиства 76 мачака у једном од најстрашнијих случајева окрутности према животињама у земљи последњих година.

Он је прошле недеље осуђен за кршење јужнокорејског закона о заштити животиња, саопштио је данас Окружни суд у Чангвону, на југоистоку Јужне Кореје, пренео је АП. 

Суд није идентификовао младића.

Он је почео да убија мачке између децембра 2022. и септембра 2023. због дубоке мржње према тим животињама коју је почео да гаји након што су му мачке огребале ауто, стоји у судској пресуди у коју је АП имао увид.  

Он је хватао мачке луталице, усвајао мачке са интернет сајтова прије него што их је давио до смрти или убијао маказама, наводи се у судској пресуди. 

Једну мачку је прегазио аутомобилом, саопштио је суд.      

Суд је оцијенио да је казна затвора неизбјежна јер је он више пута с предумишљајем чинио “неописиво окрутна” кривична дјела.

Наглашено је да казна и даље одражава чињеницу да мушкарац није имао кривични досије и да се покајао за своје злочине, као и да је утврђено да је непознат ментални поремећај био мотив за злочине.

Младић се жалио на пресуду. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана