Мишустин изабран за премијера Русије

Танјуг
Мишустин изабран за премијера Русије

МОСКВА - Државна дума Русије је на пленарном састанку усвојила приједлог резолуције о именовању Михаила Мишустина за премијера.

За овај приједлог гласало је 375 посланика, уздржаних је било њих 57, док ниједан од посланика није гласао против, преноси РИА Новости.

Нови предсједник Владе мора најкасније недјељу дана од именовања да достави предсједнику Русије приједлоге о структури савезних органа извршне власти.

У року од 14 дана, премијер подноси Државној думи на одобрење кандидатуре потпредсједника владе и савезних министара, осим шефова безбедносног блока и Министарства спољних послова, за које важи посебна процедура.

Доњи дом парламента доноси одлуку о кандидатима које подноси предсједник владе најкасније у року од недјељу дана.

Особе које је предложио за функције именује предсједник Руске Федерације.

Руководиоце Министарства одбране, ФСБ-а, Министарства унутрашњих послова, Министарства правде, Министарства за ванредне ситуације и Министарства спољних послова именује сам предсједник након консултација са Саветом Федерације.

Предсједник Русије Владимир Путин поднио је данас Државној думи приједлог о поновној кандидатури Михаила Мишустина за мјесто премијера.

Мишустин је и до сада био премијер Русије, а на ту функцију изабран је 2020. године. Пре тога је од 2010. године био шеф Федералне пореске службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана