Мистерија пада авиона у Авганистану

Agencije
Мистерија пада авиона у Авганистану

КАБУЛ - Спасиоци у Авганистану покушавају да пронађу олупину авиона који се данас срушио у централном Авганистану, у планинама које делимично контролишу талибани, за сада нема информација о евентуалним жртвама, а није најјасније ни коме је летјелица припадала и да ли је у питању комерцијални лет.

Два званичника провинције Газни навела су да је авион највероватније припадао страној компанији, а не, како је првобитно јављено, државној авио-компанији Ариана Ерлајнз.

Авганистанска управа за цивилно ваздухопловство навела је да нема извештаје о паду цивилних авиона, што говори у прилог томе да се срушио војни или теретни авион.

Међутим, према првим информацијама које је изнео локални званичник, а пренео ББЦ, срушио се боинг државне авио-компаније Ариана Ерлајнз, који је летео из Херата у Кабул.

То су потврдила још два владина званичника, али је информацију демантовала авио-компанија.

- Наша два лета из Херата за Кабул и из Кабула за Делхи су безбедна - навео је извршни директор авио-компаније.

И информације о броју особа које су се налазиле у авиону су опречне.

Руски РТ је јавио да се у авиону налазило 110 особа и да је летео из Херата, трећег највећег града у Авганистану, за Делхи.

Други медији су пренели да је у авиону било 83 особе.

Ројтерс наводи да треба имати на уму да десетине приватних фирми ангажују авионе и хеликоптере како би по Авганистану превозили војне извођаче и помоћ.

За сада је, како наводи агенција, потврђено да авион није припадао САД и НАТО.

Виши званичник из кабинета председника Авганистана рекао је само да се авион срушио у близини провинције Газни у 13:10 по локалном времену и да званичници и даље истражују детаље.

Портпарол талибана рекао је за ББЦ да и они истражују наводе о паду летелице и да нису пронашли олупину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана