Милијарде за дигиталну имовину

Срна
Foto: ГС

ЊУЈОРК- Имовина и слике купљени путем "незамјењивих токена", односно криптовалуте, достижу вишемилионске цифре, мада их власници обичних мобитела могу добити бесплатно.

"Незамјењиви токени" постали су веома популарни и многи су почели трошити сулуде цифре како би се докопали виртуелне имовине, с надом да ће она током времена добити на вриједности, па ће и вриједност њихове инвестиције веома порасти.

Тако је слика најпознатијег умјетника у свијету криптовалута "Биплеа" достигла невјероватну цијену од 69 милиона долара.

Компанија "Чајналисис" објавила је извјештај о стању на тржишту дигиталне имовине, који открива да су корисници током 2021. године потрошили чак 26,9 милијарди долара на разне куповине.

Најпопуларнији куповни садржај јесте колекција "КриптоПанкс" са десет хиљада пикселизованих слика, чијом се куповином и продајом "обрнуло" више од три милијарде долара.

Током љета је чак и "Виса" инвестирала 150.000 долара у куповину "КриптоПанка", а највећа цијена коју је остварена у вези с тим зноси више од 7,5 милиона долара.

С обзиром на трендове на тржишту, све већу популарност дигиталне имовине, као и све већу жељу за зарадом на криптотржишту, очекује се да ће и у 2022. години бити потрошено виши милијарди долара на куповину крипто садржаја - наводи портал "ТехСпот".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана