Мијењају се правила за улазак у Грчку

Танјуг
Мијењају се правила за улазак у Грчку

АТИНА - Комисија епидемиолога при грчком Министарству здравља на данашњем састанку одлучила је да уведе одређене измјене приликом уласка у ту земљу, саопштио је замјеник министра цивилне заштите Никос Хардалијас.

Како је он објаснио, за земље са зелене листе биће дозвољен улазак у Грчку са брзим негативим антигенским тестом, док за дјецу млађу од 12 године неће бити потребан тест, преносе македонски медији.

Европска унија вратила је у сриједу Србију на зелену листу. Нове мјере у Грчкој ступиће на снагу када буду објављене у службеном листу.

Како подсјећају на сајту Министарства иностраних послова Србије, Србија и Грчка потписале су прољетос документ по ком је држављанима Србије који су вакцинисани против корона вируса вакцинама доступним у Србији дозвољено да уђу у Грчку без одласка у карантин.

Потребно је да имају поврду о завршеној вакцинацији (најмање 14 дана прије доласка у Грчку) коју је издао надлежни орган, а потврда поред личних података треба да садржи тип примљене вакцине и број доза.

Они који нису вакцинисани против корона вируса требало би да обезбједе негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата, при чему су ослобођена дјеца до шест година старости, или потврду о прележаном ковиду-19 у претходних два до девет мјесеци прије путовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана